DSC_6308-Gert-JanOnderwaterfotografie-Gert-JanOnderwaterfotografieAfgelopen weekend werd door het Kustwachtcentrum in Den Helder alarm gemaakt voor de bemanning van de KNRM voor een kitezeil in zee.

Een kitesurfer had zijn zeil in zee achtergelaten, nadat hij in problemen was geraakt op zee. De surfer wist zelfstandig het strand te bereiken en alarmeerde daarna de Kustwacht.

De bemanning heeft eerst met het kust hulpverleningsvoertuig  op strand gekeken waar het zeil in zee lag en of dit eventueel lopend bereikbaar was. Toen dit niet mogelijk bleek heeft men de reddingboot ‘Edith Grondel’ gelanceerd.

Met behulp van een oplettende flatbewoner van de Rijnmond die het zeil ook in zee had zien liggen met een verrekijker, werd het zeil na enige tijd ver uit zee tussen Katwijk en Noordwijk gevonden. Het zeil is uit zee gehaald en zal z.s.m. opgehaald worden door de kitesurfer.

Overigens was dit vorige week niet de eerste keer dat de bemanning iets uit zee heeft ‘gevist’, want tijdens de storm van afgelopen donderdag dreef een reddingboei in de watering.  Twee bemanningsleden zijn in overlevingspak het water ingegaan en wisten de boei los te maken en uit het water te ‘vissen’.  Waar de boei vandaan komt is tot op heden niet bekend.